Aegir Discussions

Syndicate content
Updated: 29 min 46 sec ago

Warning on clone or migration - standard profile missing

Sun, 10/19/2014 - 11:47
pWhen I try to clone or migrate my side, there is a warning that the standard profile is missing./p pStrangely enough, there are two entries in the row - one time it is ticked of and one time it is declared as missing./p pCloning or migrating still works well and no problems appear afterwards./p

3.0-alpha1 released

Mon, 09/22/2014 - 14:06
div class=field field-type-nodereference field-field-referenced-book-page div class=field-items div class=field-item odd div class=field-label-inline-first Referenced Page:nbsp;/div a href=/3.0-alpha13.0-alpha1 release notes/a /div /div /div

Installing the Hosting Queue Daemon on Arch Linux

Wed, 08/20/2014 - 12:18
pI know this might be a little off topic. I have installed Aegir on Arch Linux and I had no issues with the installation. Everything works except the tasks are not executed. They refresh every 20Seconds as I have set it up, however they are not executed. I beleive this is because the Hosting queue daemon is not running./ppa href=http://community.aegirproject.org/discuss/installing-hosting-queue-daemon-arch-linux target=_blankread more/a/p

Backup and deploy on a new server Creating default object from empty value warning, can't verify.

Tue, 08/19/2014 - 23:22
pI'm moving my sites to a new server. - I have a fresh Aegir 2.1 (with nginx) - I've moved old d7 platform (without sites) from an Aegir 1.9 setup to the 2.1, verified the it and can create new sites on it. - I've created a backup in aegir on the old server and transferred it across, and I'm using provision deploy to restore the backup to the moved platform. You know the drill. - Provision save and deploy on a site appear to work without a hitch./ppa href=http://community.aegirproject.org/discuss/backup-and-deploy-new-server-creating-default-object-empty-value-warning-cant-verify target=_blankread more/a/p

.htaccess password and IP protection doesn't work with Aegir

Fri, 08/15/2014 - 21:02
pHi, the idea is to protect access to website with password if visitor is not coming from local IP (192.168.1.xxx). So I tried on Quickstart (doesn't have Aegir, Drush only) to set following in .htaccess: div class=codeblockcodeAuthName quot;Username and password requiredquot;br /nbsp; AuthUserFile /home/quickstart/websites/mytestsite/.htpasswdbr /nbsp; AuthType Basicbr /nbsp; Require valid-userbr /nbsp; Order Deny,Allowbr /nbsp; Deny from allbr /nbsp; Allow from 192.168.1.br /nbsp; Satisfy Any/code/div And this works. Now I tried to add this in .htaccess in platform root on server where Aegir is installed but it didn't work./ppa href=http://community.aegirproject.org/discuss/htaccess-password-and-ip-protection-doesnt-work-aegir target=_blankread more/a/p

Hosting front end offline after upgrade - database gone

Tue, 08/12/2014 - 23:04
pI ran some system updates a while back which took my sites offline. After much effort, I upgraded aegir to 2.1 (as well as a number of other things) and got the sites back online. The web front end was still offline though, but I figured I'd solve that later. Well, later is now, and while trying to figure out why it's offline, I discovered that the aegir database is gone! No wonder the site won't load./p pNot sure where to start./ppa href=http://community.aegirproject.org/discuss/hosting-front-end-offline-after-upgrade-database-gone target=_blankread more/a/p

Irregularities in terms of temp folder recognition for new sites from HUB to SPOKE

Thu, 07/17/2014 - 19:00
pI started to try the HUB and SPOKE Model - whereby I would initiate sites on the HUB - to be synced to the SPOKE. Now there is one thing that seems a bit odd: The temp directory is never recognised correctly. So many of the installations do not work correctly./p pEverything is fine after going to file systems page and saving one time. The entry on this page is actually correct./p pAny thoughts? Never had this? on a single server aegis instance./p

Planning of VM Sizes in terms for GB for Harddrive for HUB and Spoke

Thu, 07/17/2014 - 18:56
pDear All,/p pI am currently setting up a network of AEGIR-controlled serves, using a hub and spoke architecture./p pIf I understand it right, everything goes through the HUB, so the HUB has to have the size in GB for the maximum size of backup file I wanted to import to one of the Spokes./p pAfter IMPORT, would the size be deleted from the HUB again? Otherwise importing sites might be prohibitiv./p pIf I work on a site under crush, would I always do so from the HUB? as the sites are there, too?/ppa href=http://community.aegirproject.org/discuss/planning-vm-sizes-terms-gb-harddrive-hub-and-spoke target=_blankread more/a/p